Chcete si dať jedlo bez mäsa? Skúste tento jednoduchý recept na lasagne. Sú ľahké a svieže a zvládne ich naozaj každý.
Ingrediencie
- 50 dkg lasagne
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 stredné cukety
- 2 žlté papriky
- 4 paradajky
- 2 PL olivového oleja
- soľ
- korenie
- 150 g strúhaného syra
- bešamel
- 1 ČL bazalky
Postup
- Na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľu
- Pridajte na malé kocky nakrájané cukety a papriky a pozvoľna opekajte
- Pridajte nasekaný cesnak a paradajky, premiešajte, pridajte soľ, korenie a bazalku, nechajte rozvoňať a podlejte vodou
- Pod pokrievkou duste 10 minút
- Zapekaciu misu vymažte olejom začnite do nej vrstviť bešamel, lasagne, na ne časť zeleninovej zmesi a zasypte strúhaným syrom
- Vrstvy opakujte, poslednou vrstvou bude bešamel, ktorý zasypte syrom
- Pečte 30 – 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °