Lasagne s boloňskou omáčkou

Lasagne s boloňskou omáčkou

Nasladnutá omáčka z paradajok a mletého mäsa je dokonalá snáď na každom druhu cestovín. Ani lasagne nie sú výnimkou.

Ingrediencie

  • 12 plátkov lasagne
  • 1 cibuľa
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 stonka stopkového zeleru
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 dcl červeného vína
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 100 g slaniny
  • soľ
  • korenie
  • bazalka
  • bešamel

Postup

  1. V hlbšej panvici opečte slaninu
  2. Pridajte mleté mäso a nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak a zeler
  3. Pozvoľna opekajte kým mäso nezhnedne
  4. Podlejte vínom a nechajte ho vyvariť
  5. Pridajte paradajky z plechovky, podlejte pol litrom vody a varte 10 – 15 minút
  6. Osoľte a okoreňte, pridajte nadrobno nasekanú bazalku
  7. Do vymastenej zapekacej misky vrstvite lasagne, mäsovú zmes a bešamel, poslednou vrstvou bude bešamel
  8. Pečte 30 – 40 minút
Porcie lasagne s bolonskou omáčkou na tanieri
Zdroj: delish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.