Nasladnutá omáčka z paradajok a mletého mäsa je dokonalá snáď na každom druhu cestovín. Ani lasagne nie sú výnimkou.
Ingrediencie
- 12 plátkov lasagne
- 1 cibuľa
- 1 plechovka krájaných paradajok
- 1 strúčik cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 stonka stopkového zeleru
- 2 PL olivového oleja
- 2 dcl červeného vína
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 100 g slaniny
- soľ
- korenie
- bazalka
- bešamel
Postup
- V hlbšej panvici opečte slaninu
- Pridajte mleté mäso a nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak a zeler
- Pozvoľna opekajte kým mäso nezhnedne
- Podlejte vínom a nechajte ho vyvariť
- Pridajte paradajky z plechovky, podlejte pol litrom vody a varte 10 – 15 minút
- Osoľte a okoreňte, pridajte nadrobno nasekanú bazalku
- Do vymastenej zapekacej misky vrstvite lasagne, mäsovú zmes a bešamel, poslednou vrstvou bude bešamel
- Pečte 30 – 40 minút