Vyskúšajte si upiecť ľahký a pritom veľmi zdravý vegánsky rebarborový koláč s mandľovou a špaldovou múkou, javorovým sirupom a pistáciami.
Ingrediencie
- 1 šálka špaldovej múky
- 1/2 šálky mandľovej múky
- 1/2 ČL morskej soli
- 3 PL kokosového oleja
- 2 PL javorového sirupu alebo medu
- 2 PL sójového mlieka
Ingrediencie na náplň
- 3 stopky rebarbory, umyté a nakrájané na malé kúsky
- 3 PL javorového sirupu alebo medu
- 1 ČL citrónovej šťavy
- 1 ČL vanilkového extraktu
- Hrsť malín
- 1/4 šálky nasekaných pistácií alebo mandlí nakrájaných na plátky
Postup
- Vyložte si plech papierom na pečenie alebo vysypte múkou.
- Vo veľkej miske zmiešajte špaldovú múku, mandľovú múku, soľ a všetko riadne premiešajte.
- Pridajte kokosový olej a premiešajte prsty, kým zmes nebude pripomínať strúhanku.
- Pridajte javorový sirup, mlieko a miešajte, kým sa cesto nespojí.
- Cestom vytvorte na plechu rovnomernú vrstvu natlačte ho až k okrajom.
- Niekoľkokrát cesto popichajte vidličkou a vložte ho aspoň na 30 minút do chladničky.
- Zatiaľ čo sa koláč chladí, predhrejte rúru na 180 ° C a potom pečte po dobu desiatich minút.
- Zatiaľ čo sa cesto chladí, pripravte si náplň.
- Zmiešate rebarboru, javorový sirup, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt.
- Naneste náplň na cesto a pečte ďalších 30-35 minút, alebo kým rebarbora nezmäkne a okraje koláča nebudú zlatisté.
- Hotový koláč posypte malinami a zmesou orechov.