Rýchle, za 20 minút hotové tacos s grilovaným kuracím mäsom a navyše preliate krémovou koriandrovou omáčkou je ideálny pre rodinné večere.
Ingrediencie na mäsovú zmes
- 8 ks tacos shells placiek
- 500g kuracieho mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL limetkovej šťavy
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL mletého chilli
- 1/2 ČL mletej papriky
- 1/2 ČL mletého cesnaku
- 1/2 ČL soli alebo podľa chuti
- 1/4 ČL mletého korenia
Ingrediencie na cibuľovo-paradajkovú zmes
- 1/2 šálky jemne nakrájanej cibule
- 1/2 šálky jemne nakrájanej paradajky
- 1/4 šálky jemne nasekaného koriandra
- 1 jemne nasekané jalapeno
- 1 ČL limetkovej šťavy
- Štipka soli alebo korenia podľa chuti
Ingrediencie na koriandrový preliv
- 1/4 šálky majonézy alebo kyslej smotany
- 1/4 šálky gréckeho jogurtu
- 1 PL limetkovej šťavy
- 2 PL mletého koriandra
- Štipku soli a korenia.
Postup
- V mise marinujte kuracie mäso s cesnakom, lyžicou olivového oleja, limetkovou šťavou, korením.
- Na veľkej panvici na olivovom oleji osmažte z oboch strán kuracie mäso, potom dajte bokom najmenej na 5 minút.
- Mäso potom nakrájajte na malé kúsky.
- V malej miske zmiešajte nakrájané paradajky, jalapeno, cibuľu, koriander a limetkovú šťavu.
- V ďalšej miske zmiešajte ingrediencie na preliv z koriandra.
- Podľa návodu na obale pripravte tacos placky.
- Každú placku naplňte mäsom, niekoľkými lyžicami cibuľovo-paradajkovej zmesi a poliate koriadrovým prelivom podľa chuti.