Táto varianta vegetariánskeho fazuľového tacos, ľahko koreneného rascou a údenou paprikou, je doplnená čerstvým guacamolom a salsou s granátovým jablkom.
Ingrediencie
- 1 PL rastlinného oleja
- 3 strúčiky nasekaného cesnaku
- 3 x 400g plechovky čiernych fazule, odkvapkaných a opláchnutých
- 3 PL jablčného octu
- 1,5 PL medu
- 1,5 PL údené papriky
- 1,5 PL mletej rasce
- 8-12 tacos shells placky
- Chipotle alebo iná pálivá omáčka
- Kyslá smotana
Ingrediencie na guacamole
- 1 malý strúčik cesnaku
- 2 PL hrubo nasekaného koriandra
- 1 ks zelenej chilli, nakrájanej na plátky
- 2 avokáda, rozpolená a roztlačená
- Šťava z 1 limetky
Ingrediencie na salse
- 110 g granátového jablka
- 1 zelené chilli, jemne nakrájané na kocky
- 1 malá cibuľa jemne nakrájaná na kocky
- Hrsť nasekaného čerstvého koriandra
Postup
- Na veľkej panvici rozpálite olej, pridajte cesnak a smažte dozlatista.
- Pridajte fazuľu, jablkový ocot, med a korenie spolu s 1 lyžičkou alebo viac soli podľa chuti.
- Chvíľu povarte a potom odložte bokom.
- Na guacamole rozdrvte cesnak, koriander a čili na hrubú pastu.
- Potom rozdrvte avokádo s trochou soli, vyžmýkajte limetkovú šťavu a odložte bokom.
- Zmiešajte ingrediencie na salse v malej miske.
- Podľa pokynov na obale pripravte tacos placky.
- Placky podávajte plnené fazuľami, potom naložte guacamole, trochu salsy, pálivou omáčkou a trochou kyslej smotany.