Panna cotta s kokosovým mliekom

Panna cotta s kokosovým mliekom

Tento variant je opäť o niečo zdravší, pretože namiesto kravského mlieka použijeme kokosové. Z tohto množstva pripravíte cca 10 porcií panna cotty.

Ingrediencie

  • 400 ml kokosového mlieka
  • 3 plátky želatíny
  • 1 ks vanilkového struku
  • 250g čerstvých alebo mrazených lesných plodov
  • Štipka škorice
  • 2 lyžičky trstinového cukru

Postup

  • Plátky želatíny si namočte v mise so studenou vodou, aby riadne zmäkli.
  • Do kastróla nalejte kokosové mlieko a pridajte semienka vanilkového struku.
  • Tesne pod bod varu mlieko s vanilkou zahrejte a potom pridajte odkvapkanú želatínu.
  • Zmes rozšľahajte, aby sa všetko spojilo.
  • Potom hmotou naplňte poháre a nechajte najlepšie cez noc v chladničke.
  • Lesné plody dajte do hrnca a postupne ohrievajte.
  • Pridajte med, škoricu a ak chcete, môžete zriediť troškou vody.
  • Povarenú ovocnú zmes nechajte mierne vychladnúť.
  • Hotovú panna cottu polejte ovocím a podávajte.
Preliv z lesných plodov na dezerte panna cotta
Zdroj: anitalianinmykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.