Aj napriek tomu, že je čínska kuchyňa známa tým, že obsahuje mäso na desiatky spôsobov, neznamená, že si nemôžete tento pokrm pripraviť na vegetariánsky spôsob.
Ingrediencie
- 1/2 nasekanej strednej cibule
- 1 lyžica mletého zázvoru
- 1 stredná mrkva
- 1/2 nakrájanej brokolice
- 1/2 nakrájanej červenej papriky
- 4 strúčiky drveného cesnaku
- 2 PL rastlinného oleja
- 2 PL vody
- 1 ČL trstinového cukru
- 1 PL ryžového octu
- 2 PL ustrícovej omáčky (ak nemáte, stačí sójová)
- 3 PL sójovej omáčky
- Balenie vaječných čínskych rezancov
Postup
- V miske si zmiešajte sójovú, ustricovú omáčku, ryžový ocot, trstinový cukor, vodu a nechajte bokom odležať.
- Na panvici si na oleji osmažte do zlatova cibuľu, cesnak a mletý zázvor.
- Pridajte nakrájanú mrkvu, papriku, brokolicu a nechajte variť aspoň 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Potom zalejte pripravenou omáčkovou zmesou a ešte chvíľu poduste.
- Medzitým si podľa návodu na obale uvarte rezance v osolenej vode.
- Po uvarení rezance sceďte a zmiešajte s hotovou zmesou na panvici, potom môžete podávať.