Čínske rezance s mletým bravčovým mäsom

Čínske rezance s mletým bravčovým mäsom

Máte v obľube inšpiráciu neobyčajnými receptami? Vyskúšajte bolonské špagety na čínsky spôsob.

Ingrediencie

  • 350g mletého bravčového mäsa
  • 6 ks jarných cibuliek
  • 1 strúčik drveného cesnaku
  • 2 PL omáčky z hnedých fazule
  • 1 PL omáčky hoisin, sójovej omáčky a červeného vína
  • 1 PL mletého zázvoru
  • 350ml kuracieho vývaru (môže byť aj bujón)
  • 50ml rastlinného oleja
  • 1 balenie čínskych rezancov podľa vášho výberu

Postup

  • Najprv si nakrájajte jarnú cibuľku tak, že bielu časť nakrájate na tenké plátky a zelenú šikmo.
  • Na stredne vysokom ohni rozpáľte olej, pridajte bielu časť cibuľky, zázvor, cesnak a za stáleho miešania smažte 1 minútu.
  • Pridajte mleté mäso a pokračujte v vyprážaní, lyžicou rozdrobujte hrudky pokiaľ mäso nezhnedne (3-4 minúty)
  • V miske zmiešajte fazuľovú omáčku, hoisin, sójovú omáčku, víno, vývar a všetko nalejte do bravčovej zmesi.
  • Duste 4-5 minút kým omáčka neklesne.
  • Medzitým uvarte rezance v osolenej vode podľa návodu na obale, potom sceďte a rozdeľte do misiek/na taniere.
  • Rezance podávajte poliate hotovou bravčovou zmesou.
  • Posypte sezamovými semienkami a zelenou časťou jarnej cibuľky.
Čínske rezance na bolonský spôsob
Zdroj: gourmettraveller.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.