Máte v obľube inšpiráciu neobyčajnými receptami? Vyskúšajte bolonské špagety na čínsky spôsob.
Ingrediencie
- 350g mletého bravčového mäsa
- 6 ks jarných cibuliek
- 1 strúčik drveného cesnaku
- 2 PL omáčky z hnedých fazule
- 1 PL omáčky hoisin, sójovej omáčky a červeného vína
- 1 PL mletého zázvoru
- 350ml kuracieho vývaru (môže byť aj bujón)
- 50ml rastlinného oleja
- 1 balenie čínskych rezancov podľa vášho výberu
Postup
- Najprv si nakrájajte jarnú cibuľku tak, že bielu časť nakrájate na tenké plátky a zelenú šikmo.
- Na stredne vysokom ohni rozpáľte olej, pridajte bielu časť cibuľky, zázvor, cesnak a za stáleho miešania smažte 1 minútu.
- Pridajte mleté mäso a pokračujte v vyprážaní, lyžicou rozdrobujte hrudky pokiaľ mäso nezhnedne (3-4 minúty)
- V miske zmiešajte fazuľovú omáčku, hoisin, sójovú omáčku, víno, vývar a všetko nalejte do bravčovej zmesi.
- Duste 4-5 minút kým omáčka neklesne.
- Medzitým uvarte rezance v osolenej vode podľa návodu na obale, potom sceďte a rozdeľte do misiek/na taniere.
- Rezance podávajte poliate hotovou bravčovou zmesou.
- Posypte sezamovými semienkami a zelenou časťou jarnej cibuľky.