Hubové tagliatelle so špenátom

Hubové tagliatelle so špenátom

Ďalšie vegetariánske krémové cestoviny sú jedinečné tým, že ich obohatíte čerstvým baby španátom a hubami.

Ingrediencie

  • 1 PL olivového oleja
  • Zväzok jarnej cibuľky nakrájanej na plátky
  • 2 strúčiky drveného cesnaku
  • 10 ks jemne nakrájaných menších húb (môžu byť aj sušené)
  • 200g čerstvého baby špenátu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • Soľ a korenie
  • 300g cestovín tagliatelle

Postup

  • Na panvici smažte na olivovom oleji cibuľku s cesnakom po dobu niekoľkých minút alebo dozlatista.
  • Pridajte huby a na silnom ohni smažte po dobu 8-10 minút alebo kým sa voda neodparí.
  • Pridajte špenát a miešajte kým nezvädne.
  • Všetko smažte pokiaľ sa väčšina vody neodparí.
  • Do zmesi prilejte smotanu a niekoľko minút duste dovtedy, kým omáčka zhustne.
  • Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Nakoniec si uvarte cestoviny podľa pokynov na balení, potom sceďte a premiešajte s hubovo-špenátovou omáčkou.
Špenátovo-hubové tagliatelle
Zdroj: hillstreetgrocer.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.