Tagliatelle ala 4 druhy syra

Tagliatelle ala 4 druhy syra

Talianske jedlá sú známe svojou krémovosťou a prítomnosťou rôznych druhov syra. Dnes môžete vyskúšať tieto talianske cestoviny so štyrmi druhmi syra, ktoré sú síce kaloricky náročnejšie, ale zato neodolateľne chutné!

Ingrediencie

  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL masla
  • 5 strúčikov drveného cesnaku
  • 1 kocka kuracieho bujónu (môže byť zeleninový)
  • 250ml smotany na šľahanie
  • 100g syra cheddar
  • 100g nivy
  • 100g hermelínu
  • 100g syra gouda
  • Hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • 300g cestovín tagliatelle
  • 1 šálka vody z uvarených cestovín

Postup

  • Na stredne silnom ohni osmažte na olivovom oleji s maslom cesnak asi 1 minútu.
  • Vedľa v hrnci uvarte cestoviny.
  • Po ich uvarení odoberte šálku vody z cestovín a rozpustite v nej kocku bujónu.
  • Vodu s rozpusteným bujónom nalejte do panvice s osmaženým cesnakom.
  • Ďalej pridajte smotanu, uvarené cestoviny a priveďte do varu.
  • Akonáhle sa zmes začne variť, ihneď pridajte syr a za stáleho miešania varte asi 2 minúty.
  • Po rozpustení syra varte ešte asi minútu, kým omáčka nezhustne.
  • Podávajte s jemne nasekanou petržlenovou vňaťou alebo zelenou cibuľkou.
Krémové cestoviny so syrom
Zdroj: delallo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.