Poďte si svoju polievku vylepšiť a pripravte si vlastné pečeňové knedličky z kvalitných surovín.
Ingrediencie na vývar
- 500 g kuracích kostí/drobov a odrezkov
- 3 ks väčšie mrkvy
- 1/2 väčšieho zeleru
- 2 ks petržlenu
- 1 ks väčšia cibuľa
- Petržlen
- 6 ks guličiek celého korenia
- 3 ks guličiek nového korenia
- soľ
Ingrediencie na pečeňové knedličky
- 250g hydinovej pečene
- 250g kuracích prsníkov
- 175g strúhanky zmiešané s 50ml mlieka
- 4 ks žĺtkov
- 2 lyžičky sušenej majoránky
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Kuracie droby, zeler, dve mrkvy, cibuľu, jednu petržlenovú vňať, petržlenovú vňať a korenie dajte do hrnca.
- Zalejte 1,5l studenej vody a priveďte do varu.
- Nechajte variť aspoň 2 hodiny.
- Pripravte si medzitým kuraciu pečeň a prsíčka, ktoré rozmixujte.
- Pridajte strúhanku s mliekom, okoreňte a osoľte podľa chuti.
- Pridajte žĺtky, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať a majorán.
- Všetko premiešajte a nechajte asi hodinu oddýchnuť v chladničke.
- Hotový vývar preceďte a uvarenú zeleninu vyhoďte.
- Hotovú polievku priveďte opäť do varu a vhoďte nakrájanú čerstvú mrkvu, zeler a petržlen na drobné kocky.
- Vytvarujte si z pečeňovej hmoty malé halušky a varte ich vo vývare do ich vyplávania na povrch (asi 5 minút varenia).
- Polievku osoľte a okoreňte podľa chuti a nakoniec pridajte posekanú čerstvú petržlenovú vňať.