Kurací vývar s pečeňovými knedličkami

Kurací vývar s pečeňovými knedličkami

Poďte si svoju polievku vylepšiť a pripravte si vlastné pečeňové knedličky z kvalitných surovín.

Ingrediencie na vývar

  • 500 g kuracích kostí/drobov a odrezkov
  • 3 ks väčšie mrkvy
  • 1/2 väčšieho zeleru
  • 2 ks petržlenu
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • Petržlen
  • 6 ks guličiek celého korenia
  • 3 ks guličiek nového korenia
  • soľ

Ingrediencie na pečeňové knedličky

  • 250g hydinovej pečene
  • 250g kuracích prsníkov
  • 175g strúhanky zmiešané s 50ml mlieka
  • 4 ks žĺtkov
  • 2 lyžičky sušenej majoránky
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Kuracie droby, zeler, dve mrkvy, cibuľu, jednu petržlenovú vňať, petržlenovú vňať a korenie dajte do hrnca.
  • Zalejte 1,5l studenej vody a priveďte do varu.
  • Nechajte variť aspoň 2 hodiny.
  • Pripravte si medzitým kuraciu pečeň a prsíčka, ktoré rozmixujte.
  • Pridajte strúhanku s mliekom, okoreňte a osoľte podľa chuti.
  • Pridajte žĺtky, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať a majorán.
  • Všetko premiešajte a nechajte asi hodinu oddýchnuť v chladničke.
  • Hotový vývar preceďte a uvarenú zeleninu vyhoďte.
  • Hotovú polievku priveďte opäť do varu a vhoďte nakrájanú čerstvú mrkvu, zeler a petržlen na drobné kocky.
  • Vytvarujte si z pečeňovej hmoty malé halušky a varte ich vo vývare do ich vyplávania na povrch (asi 5 minút varenia).
  • Polievku osoľte a okoreňte podľa chuti a nakoniec pridajte posekanú čerstvú petržlenovú vňať.
Polievka s pečeňovými knedličkami
Zdroj: pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.