Vajcia dodá vášmu vývaru tú správnu chuť. Skúste si tento recept a uvarte si polievku, ktorú obohatíte práve zapustením vajca.
Ingrediencie
- 500g kuracích drobov alebo stehien
- 2 ks mrkvy
- 1 ks zeleru
- 1 ks petržlenu
- 1 ks väčšia cibuľa
- 6 guličiek celého korenia a 4 guličky nového korenia
- 2 ks bobkového listu
- 50g masla
- Hladká múka
- 1-2 ks vajcia
- soľ a korenie
Postup
- Kuracie mäso spoločne s nakrájanou koreňovou zeleninou vložte do väčšieho hrnca.
- Všetko riadne zalejte studenou vodou a priveďte do varu.
- Varte asi 2 hodiny a 30 minút pred koncom pridajte celé korenie, nové korenie a bobkové listy.
- Po uvarení odoberte mäso so zeleninou a do polievky ich nakrájajte.
- Polievku osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Z masla a múky si urobte zápražku, ktorú polievku zahustíte.
- Pár minút povarte a medzitým si v hrnčeku rozšľahajte vajíčka.
- Nakoniec rozšľahané vajcia do polievky cez vidličku zavarte.
- Polievku dochuťte a ozdobte petržlenovou vňaťou.