Vývar z kurčaťa s domácimi rezancami

Vývar z kurčaťa s domácimi rezancami

Domáce rezance že sú ťažké na prípravu? Nie s naším receptom! Uvarte si poctivý vývar s vlastnými podomácky vyrobenými rezancami, ktorými prekvapíte svojich stravníkov.

Ingrediencie na polievku

  • 500g kuracích drobov/kostí
  • 1 ks mrkvy
  • 1 ks petržlenu
  • 1/2 ks zeleru
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 4 guličky nového korenia
  • 6 guličiek celého korenia
  • 2 ks bobkového listu
  • Petržlen
  • Soľ a korenie

Ingrediencie na rezance

  • 1 ks vajcia
  • 4 lyžice hrubej múky

Postup

  • Kuracie droby alebo kosti vložte do 1l studenej osolenej vody.
  • Chvíľu povarte a potom pridajte očistenú koreňovú zeleninu.
  • Vyvárajte aspoň hodinu a pol a potom pridajte korenie.
  • Varte ešte 30 minút.
  • Medzitým si pripravte rezance tak, že múku preosejete na dosku, pridáte vajcia a vypracujete cesto.
  • Cesto rozvaľkáte na tenký plát a necháte zaschnúť.
  • Potom ho rozkrájate na rovnako široké pláty.
  • Pláty dáte na seba a nakrájate na tenké rezančeky (prípadne použite mlynček na rezance).
  • Keď je vývar hotový, vyberte mäso spoločne so zeleninou a korením.
  • Zeleninu a obrané mäso nakrájajte a vložte späť do polievky.
  • Vývar dochuťte soľou a korením a priveďte do varu.
  • Pridajte hrsť pripravených rezancov, polievku zamiešajte a nechajte „dôjsť“.
  • Nakoniec hotovú polievku ozdobte zelenou petržlenovou vňaťou.
Hotový vývar s rezancami na tanieri
Zdroj: pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.