Tradičný hovädzí vývar s rezancami

Tradičný hovädzí vývar s rezancami

Tradične sa vývar podáva s rezancami. Poďme si tento jednoduchý recept vyskúšať.

Ingrediencie:

  • 2-3 ks hovädzích kostí
  • 500g hovädzích rebier
  • 3 ks stredne veľké mrkvy
  • 1 ks zeleru
  • 2 ks stredne veľké cibule
  • 3 ks bobkového listu
  • 3 ks strúčikov cesnaku
  • 8-10 ks celého korenia
  • 3-4 ks vetvičiek čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 článok sušeného tymiánu
  • 1čl sušeného oregana
  • 2 lyžice soli

Postup:

  • Očistite zeleninu a nakrájajte ju na väčšie kusy (cibuľu napoly, zeler napoly a mrkvu na kúsky).
  • Mäso a kosti opláchnite vodou a vložte do veľkého hrnca.
  • Pridajte nakrájanú zeleninu.
  • Zalejte dostatočným množstvom vody.
  • Pridajte cesnak, korenie, soľ a priveďte do varu.
  • Nechajte na miernom ohni vyvárať aspoň 2,5 hodiny.
  • Vyberte korenie. Mäso a zeleninu nakrájajte.
  • Nakrájané mäso so zeleninou vložte späť do vývaru.
  • Vývar dochutíte podľa vášho gusta a pridajte rezance.
hotová hovädzia polievka
Zdroj: pixabay.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.