Tradične sa vývar podáva s rezancami. Poďme si tento jednoduchý recept vyskúšať.
Ingrediencie:
- 2-3 ks hovädzích kostí
- 500g hovädzích rebier
- 3 ks stredne veľké mrkvy
- 1 ks zeleru
- 2 ks stredne veľké cibule
- 3 ks bobkového listu
- 3 ks strúčikov cesnaku
- 8-10 ks celého korenia
- 3-4 ks vetvičiek čerstvej petržlenovej vňate
- 1 článok sušeného tymiánu
- 1čl sušeného oregana
- 2 lyžice soli
Postup:
- Očistite zeleninu a nakrájajte ju na väčšie kusy (cibuľu napoly, zeler napoly a mrkvu na kúsky).
- Mäso a kosti opláchnite vodou a vložte do veľkého hrnca.
- Pridajte nakrájanú zeleninu.
- Zalejte dostatočným množstvom vody.
- Pridajte cesnak, korenie, soľ a priveďte do varu.
- Nechajte na miernom ohni vyvárať aspoň 2,5 hodiny.
- Vyberte korenie. Mäso a zeleninu nakrájajte.
- Nakrájané mäso so zeleninou vložte späť do vývaru.
- Vývar dochutíte podľa vášho gusta a pridajte rezance.