Klasický vývar trochu inak? Áno, aj tento tradičný pokrm je možné vylepšiť. Poďte si skúsiť recept na vývar, do ktorého pridáte trochu syra a vajcia.
Ingrediencie
- 0,5 kg hovädzieho mäsa
- 2 ks mrkva
- 1 ks petržlen
- 1 ks zeler
- 1 ks väčšia cibuľa
- 100g syr eidam
- 4 guličky celého korenia
- 2 guličky nového korenia
- 1 ks klinček
- Petržlenová sekaná
- Soľ
- 4 ks vajcia
Postup
- Očistite si mäso, umyte vodou a vložte do hrnca so studenou vodou.
- Pridajte očistenú zeleninu, korenie, cibuľu, osoľte podľa chuti a priveďte do varu.
- Pozvoľna vyvárajte aspoň hodinu.
- Opatrne vyklepnite vajcia na naberačku a vložte do vriacej vody, kde ho varte asi 2 minúty.
- Po uvarení vajcia vyberte a vložte do tanierov, v ktorých sa bude polievka servírovať.
- Sceďte vývar a dochuťte podľa vášho gusta.
- Vývar nalejte do tanierov na uvarené vajcia.
- Posypte syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou.