Jogurtové cesto je veľmi krehké a určite bude patriť k vašim obľúbeným.
INGREDIENCIA:
- 250 g polohrubej múky
- 125 g masla
- 75 g (pol téglika) bieleho jogurtu
- soľ
náplň
- 450 g hrušiek
- hrozienka
- vlašské orechy
- škoricový cukor
POSTUP:
- Maslo si necháme 30 minút pred začiatkom prípravy cesta povoliť pri izbovej teplote.
- Do misky si precedíme múku, ktorú zľahka osolíme.
- Premiešame a do múky pridáme biely jogurt.
- Opäť spoločne premiešame a povolené maslo pridávame až napokon. Rukou alebo v stroji miesime cesto tak dlho, až sa všetky ingrediencie dobre prepoja a cesto bude hladké a vláčne.
- Nemalo by sa lepiť ku krajom misky.
- Pred použitím cesto necháme 15 minút odpočinúť v chladničke.
- Medzitým pripravíme nápň do cesta.
- Hrušky olúpeme, rozštvrtíme a nakrájame na kocky.
- K hruškám pridáme do misky hrozienka, cukor, orechy a škoricový cukor.
- Cesto potom vyvaľkáme na plátne na veľmi tenký plát a potrieme ho maslom.
- Stred pripraveného cesta posypeme strúhankou, rozložíme na ňu ovocie a zavinieme.
- Vrch potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 180 ° C 45 minút.