Pivná štrúdľa

Pivná štrúdľa

INGREDIENCIA

  • 250 g hladkej múky
  • 120 g studeného masla, nakrájaného na kocky
  • 120 ml čierneho piva
  • štipka soli
  • 1 lyžica cukru múčka
  • náplň – ktorákoľvek z uvedených náplní

POSTUP

  1. Deň vopred si pripravíme cesto.
  2. Zmiešame všetky suroviny a vypracujeme vláčne a trochu lepivé cesto.
  3. Najlepšie to ide v kuchynskom robote.
  4. Cesto zabalíme do fólie a uložíme na noc do chladničky.
  5. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme strúhanku a mleté mandle a chvíľu opekajte, kým sa celá zmes nerozvonia.
  6. Nechajte vychladnúť.
  7. Pripravíme ľubovoľnú náplň – viď predchádzajúce recepty.
  8. Cesto vyvaľkáme na tenký plát a potrieme ho maslom.
  9. Stred pripraveného cesta posypeme strúhankou, rozložíme naň náplň a zavinieme.
  10. Vrch potrieme rozšľahaným vajcom.
  11. Pečieme na plechu s papierom asi 40 – 50 minút na 175 ° C, kým nebude štrúdľa zlatistá na povrchu.
Pivná štrúdľa
zdroj: czechspecials.cz

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.