Zdravá slivková štrúdľa z ovsených vločiek

Zdravá slivková štrúdľa z ovsených vločiek

Ingrediencie:

  • 250 g ovsených vločiek
  • 300 g bieleho jogurtu
  • 1-2 lyžice tekutého medu alebo iného sladidla
  • voda podľa potreby
  • slivky

Postup:

  1. Zmiešame vločky, jogurt a sladidlo. Vzniknutú zmes rozdelíme na dve polovice.
  2. Prvú polovicu rozprestrieme na papier na pečenie.
  3. Poukladáme rozpolenými slivkami. Okrem tvarohu je pod slivky vynikajúci sparený a ochutený mak, ale nie je to nutné.
  4. Slivky pokryjeme druhou polovicou cesta.
  5. Pečieme na 180 stupňov zhruba 30 až 40 minút.

INGREDIENCIA

  • 1 lístkové cesto
  • 100 g tvrdého syra
  • soľ, rasca
  • malá cibuľka nakrájaná nadrobno
  • 3 strúčiky rozotreného cesnaku
  • sezamové semienka
  • špenátový pretlak
  • vajcia na potretie

POSTUP

  1. Rozvaľkáme si cesto a prenesieme na plech.
  2. Medzitým si uvaríme špenát podľa zvyku, pridáme cesnak a cibuľu.
  3. Špenát rovnomerne nanášame na lístkové cesto.
  4. Potom ho pokryjeme syrom.
  5. Nakoniec závin opatrne zabalíme, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou a sezamovým semienkom.
  6. Pečieme pri 220 ° C do ružova.
Recept na slanú štrúdľu so špenátom je jednoduchý.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.