Ako už napovedá názov, tento variant polievky je plný korenia a exotických ingrediencií. Ale nemusíte sa báť, mieru pálivosti volíte len vy sami.
INGREDIENCIA
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 2 hrnčeky mrkvy nakrájané na štvrtiny
- 1 stredná cibuľa nakrájaná na kocky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 stredná tekvica hokkaido
- 2 lyžičky chili
- 1/2 čajovej lyžičky škorice
- 1 lyžička údené papriky
- 1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia (nemusí byť)
- 2 hrnčeky zeleninového vývaru
- Šťava z 1 limetky
- 1 plechovka kokosového mlieka
- Soľ a korenie podľa chuti
POSTUP:
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Tekvicu rozkrojte a vydlabajte vnútro.
- Položte rezom dole na plech a pridajte mrkvu a cibuľu. Všetko pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte. Pečte cca 30 minút, potom pridajte cesnak a pečte ďalších 10 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Všetky pečené suroviny vložte do mixéra a pridajte korenie, vývar a limetkovú šťavu. Rozmixujte do hladka.
- Pridajte kokosové mlieko a zamiešajte.
- Pokiaľ je polievka dostatočne teplá, môžete ihneď podávať. V opačnom prípade prelejte do hrnca a prehrejte na miernom ohni.