Bezlepková polievka z pečenej tekvice (vegán)

Bezlepková polievka z pečenej tekvice (vegán)

Zdravší variant krémovej polievky z tekvice hokkaido vás prekvapí svojou plnou chuťou a nezaťaží organizmus ani našu planétu viac, než je nevyhnutné. Objavte kúzlo vegánskej varianty tekvicovej polievky, ktorá vám pohladí bruško zvnútra .

INGREDIENCIA

  • polovica tekvica Hokkaido
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 160 g zeleninového vývaru
  • 70 g kokosového mlieka
  • soľ podľa chuti
  • kokosové mlieko
  • tekvicový olej
  • pečené tekvicové semienka

POSTUP:

  1. Rozrežte tekvicu na polovice, vydlabajte semienka a vnútro potrite olivovým olejom a osoľte.
  2. Dajte piecť do rúry rezom dole na 200 ° C po dobu cca 20 minút. Potom otočte rezom hore a pečte ďalších 10 minút, alebo pokiaľ nie je tekvica mäkká.
  3. Tekvicu olúpte, pokiaľ má tvrdú šupku a nakrájajte na kocky.
  4. Vložte tekvicu do mixéra, zalejte vývarom a pridajte kokosové mlieko a soľ. Mixujte dohladka.
  5. Polievku nalejte do hrnca a varte niekoľko minút.
  6. Servírujte horúce ozdobené kvapkou tekvicového oleja, kokosového mlieka a posypané praženými tekvicovými semienkami.
Recept na zdravú krémovú tekvicovú polievku.
Zdroj: elephantasticvegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.