Zdravší variant krémovej polievky z tekvice hokkaido vás prekvapí svojou plnou chuťou a nezaťaží organizmus ani našu planétu viac, než je nevyhnutné. Objavte kúzlo vegánskej varianty tekvicovej polievky, ktorá vám pohladí bruško zvnútra .
INGREDIENCIA
- polovica tekvica Hokkaido
- 1 lyžička olivového oleja
- 160 g zeleninového vývaru
- 70 g kokosového mlieka
- soľ podľa chuti
- kokosové mlieko
- tekvicový olej
- pečené tekvicové semienka
POSTUP:
- Rozrežte tekvicu na polovice, vydlabajte semienka a vnútro potrite olivovým olejom a osoľte.
- Dajte piecť do rúry rezom dole na 200 ° C po dobu cca 20 minút. Potom otočte rezom hore a pečte ďalších 10 minút, alebo pokiaľ nie je tekvica mäkká.
- Tekvicu olúpte, pokiaľ má tvrdú šupku a nakrájajte na kocky.
- Vložte tekvicu do mixéra, zalejte vývarom a pridajte kokosové mlieko a soľ. Mixujte dohladka.
- Polievku nalejte do hrnca a varte niekoľko minút.
- Servírujte horúce ozdobené kvapkou tekvicového oleja, kokosového mlieka a posypané praženými tekvicovými semienkami.