Tekvicová polievka so zázvorom a mrkvou

Tekvicová polievka so zázvorom a mrkvou

Ďalšia zo skvelých vegánskych polievok poteší aj skutočných gurmánov . Vyskúšajte orientálnu kombináciu so zázvorom a sladkou mrkvou , na ktoré si pochutná celá rodina.

INGREDIENCIA

  • 4 mrkvy
  • 1 kúsok čerstvého zázvoru
  • 500 ml vody
  • 0,5 lyžičky soli
  • 1 lyžička kokosového oleja
  • tekvicový olej na ozdobu
  • 0,5 lyžičky drveného kokosu

POSTUP:

  1. Olúpte zázvor a polovicu postrúhajte. Druhú polovicu zázvoru nakrájajte na malé kúsky.
  2. Olúpte a nakrájajte mrkvu na silnejšie kolieska.
  3. V hrnci zahrejte kokosový olej a pridajte nasekanú mrkvu a zázvor. Restujte, kým nezačne mrkva hnednúť. Pridajte vodu, priveďte do varu a varte cca 10 minút.
  4. Pomocou tyčového mixéra rozmixujte do hladka.
  5. Pridajte soľ a nechajte prejsť varom.
  6. Podávajte horúce, posypané strúhaným zázvorom, kokosom a pokvapkané tekvicovým olejom.
Recept na krémovú tekvicovú polievku so zázvorom a mrkvou.
Zdroj: elephantasticvegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.