Pravá paradajková omáčka s hovädzím mäsom

Pravá paradajková omáčka s hovädzím mäsom

Omáčka z paradajok je krásne sladkastá a na prípravu jednoduchšia ako by ste čakali. Kúpte si dobré hovädzie a pustite sa do toho.

Ingrediencie

  • 1 kg hovädzie plece
  • 3 cibuľa
  • 3 stredné mrkvy
  • ½ menšieho zeleru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 5 guličiek nového korenia
  • 3 bobkové listy
  • 1 klinček
  • štipka škorice
  • ½ ČL soli
  • 10 guličiek čierneho korenia
  • 2 PL oleja
  • 1.5 kg paradajok
  • 2 PL cukru

Postup

  • Mäso očistite a odblaňte
  • Zeler a mrkvy pokrájajte na menšie kúsky, jednu cibuľu rozkrojte na pol, cesnak olúpte
  • Do hrnca dajte mäso, zeleninu, bobkový list, nové korenie, korenie a soľ, zalejte vodou a varte pokiaľ mäso nie je mäkké
  • Vývar preceďte, mäso a mrkvu si dajte bokom
  • Zvyšné dve cibule nakrájajte na drobno a opečte v strednom hrnci na oleji do zlatista
  • Paradajky nakrájajte na kúsky a pridajte k cibuli
  • Zalejte polovicou vývaru a povarte, kým paradajky nezmäknú
  • Pridajte mrkvy z vývaru a rozmixujte dohladka
  • Prepasírujte cez sito
  • Vráťte do hrnca, oslaďte podľa chuti a ešte chvíľu povarte. Pokiaľ je omáčka veľmi riedka môžete ju zahustiť zápražkou
  • Mäso nakrájajte na plátky a vložte do omáčky
  • Servírujte s kysnutými knedľami
Poctivá česká omáčka z paradajok a hovädzím mäsom.
Zdroj: Dreamstime.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.