Recept na jednoduchú paradajkovú omáčku z pretlaku, ktorý zvládne naozaj každý.
Ingrediencie
- 6 bielych paprík
- 300 g mletého mäsa
- 2 paradajkové pretlaky
- 50 g ryže
- 2 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 l vývaru
- 2 bobkové listy
- 4 guličky nového korenia
- 4 guličky korenia
- soľ
- cukor
- štipka tymiánu
- štipka škorice
- 1 PL zápražky
Postup
- Ryžu uvarte podľa popisu na obale
- Cibuľa nakrájajte na jemno
- Mleté mäso zmiešajte s polovičným množstvom nakrájanej cibule, uvarenou ryžou a rozotreným cesnakom, osoľte a okoreňte
- Paprikám odrežte stopku a zbavte ich semienok, zľahka zvnútra osoľte
- Naplňte ich mäsovou zmesou
- V hrnci na oleji osmažte zvyšok cibule
- Pridajte pretlak, korenie a papriky a zalejte vývarom
- Duste pod pokrievkou 30 minút
- Papriky dajte bokom, omáčku preceďte, dochuťte cukrom prípadne aj soľou, zahustite zápražkou a povarte
- Vráťte papriky späť do omáčky
- Servírujte s cestovinami alebo s knedľami