Paradajková omáčka s plnenými paprikami

Paradajková omáčka s plnenými paprikami

Recept na jednoduchú paradajkovú omáčku z pretlaku, ktorý zvládne naozaj každý.

Ingrediencie

  • 6 bielych paprík
  • 300 g mletého mäsa
  • 2 paradajkové pretlaky
  • 50 g ryže
  • 2 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 l vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 4 guličky nového korenia
  • 4 guličky korenia
  • soľ
  • cukor
  • štipka tymiánu
  • štipka škorice
  • 1 PL zápražky

Postup

  • Ryžu uvarte podľa popisu na obale
  • Cibuľa nakrájajte na jemno
  • Mleté mäso zmiešajte s polovičným množstvom nakrájanej cibule, uvarenou ryžou a rozotreným cesnakom, osoľte a okoreňte
  • Paprikám odrežte stopku a zbavte ich semienok, zľahka zvnútra osoľte
  • Naplňte ich mäsovou zmesou
  • V hrnci na oleji osmažte zvyšok cibule
  • Pridajte pretlak, korenie a papriky a zalejte vývarom
  • Duste pod pokrievkou 30 minút
  • Papriky dajte bokom, omáčku preceďte, dochuťte cukrom prípadne aj soľou, zahustite zápražkou a povarte
  • Vráťte papriky späť do omáčky
  • Servírujte s cestovinami alebo s knedľami
Rozkrojená paprika plnená mletým mäsom a ryžou v tanieri s rajskou omáčkou
Zdroj: laurenslatest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.