Jednoduchá zeleninová nátierka bohatej a príjemne prekvapivej chuti.
Ingredinci
- 1 stredný baklažán
- 1 červená paprika
- 1 červená cibuľa
- 1 PL paradajkového pyré
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 PL olivového oleja
- ½ ČL soli
- ½ ČL korenia
Postup
- Soľ, korenie, cesnak a olivový olej rozmixujte do hladkej pasty
- Baklažán nakrájajte na kocky, papriku na prúžky a cibuľu na kolieska
- Rozohrejte rúru na 180°
- Zeleninu zmiešajte s olejovou zmesou
- Rozložte na plech s papierom na pečenie a pečte 40 minút
- Nechajte vychladnúť a zmiešajte s paradajkovým pyré
- Rozmixujte
- Podávajte na opečenom chlebe alebo bagetke