Vydajte sa na návštevu k Egejskému moru. Toto tradičné grécke jedlo vás tam v okamihu prenesie.
Ingrediencie
- 2 baklažány
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 PL olivového oleja
- 3 PL citrónovej šťavy
- 1/4 ČL korenia
- soľ
Postup
- Baklažán nakrájajte na kolieska, pokvapkajte olivovým olejom a rozložte na plech s papierom na pečenie
- Pečte 30 minút v rúre predhriatej na 170°
- Nechajte vychladnúť a potom odkrojte šupku
- Preložte baklažán do misy, zalejte olivovým olejom a roztlačte ho vidličkou
- Pridajte najemno nasekaný cesnak, šťavu z citróna, soľ a korenie a premiešajte
- Nechajte hodinu odležať v chladničke
- Podávajte s čiernymi olivami a čerstvou petržlenovou vňaťou