Krkovička sa skvele hodí na letné grilovanie. Spôsobov, ako ju naložiť sú stovky, ale vyskúšajte túto pivnú marinádu a už nikdy nebude chcieť nič iné.
Ingrediencie
- 6 plátkov bravčovej krkovice
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 PL medu
- 1 citrón
- 250 ml piva
- 1 vetvička rozmarínu
- čierne korenie
- soľ
Postup
- Každý plátok mäsa na okraji na niekoľkých miestach mierne narežte, aby sa pri pečení neskrútil
- Posypte z oboch strán soľou a korením a korenie vtlačte do mäsa
- V mise zmiešajte pivo, cotronovú šťavu, rozotrený cesnak, med a nasekaný rozmarín
- Vložte mäso, premiešajte a misu zakryte
- Nechajte marinovať v chladničke ideálne cez noc
- Pečte na grile niekoľko minút, kým nie je mäso krásne chrumkavé