Krkovica si skvele rozumie s hubami. V lete môžete použiť čerstvo nazbierané úlovky z lesa, v zime siahnite po šampiňónoch alebo sušených hubách.
Ingrediencie
- 2 plátky bravčovej krkovičky
- 200 g húb
- 1 cibuľa
- 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL masla
- 2 PL oleja
- štipka muškátového orieška
- soľ
- korenie
Postup
- Mäso vyberte z chladničky a nechajte ho pri izbovej teplote zhruba 30 minút
- Huby očistite a nakrájajte na kúsky, cibuľu olúpte a najemno nasekajte, cesnak a petržlenovú vňať nakrájajte na drobno
- Mäso z oboch strán osoľte a okoreňte
- V panvici rozpáľte olej, vložte plátky mäsa a opekajte na strednom plameni 3 minúty z každej strany
- Vyberte steaky z panvice
- V rovnakej panvici nechajte rozpustiť maslo
- Vložte huby, miešajte a opekajte 2-3 minúty
- Pridajte cibuľu a cesnak a krátko opečte
- Ľahko podlejte vodou, miešajte a opekajte ešte 3-5 minút
- Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom
- Steak položte na hubovú zmes posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou a servírujte s opečenými zemiakmi