Každé mäso získa úplne nový rozmer keď ho zalejete omáčkou. A táto smotanová s bylinkami je jednoznačne stávka na istotu.
Ingrediencie
- 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti
- 2 PL olivového oleja
- 1 veľká biela cibuľa, nakrájaná na kocky
- 4 strúčiky nasekaného cesnaku
- 1/2 hrnčeka bieleho vína
- 2 hrnčeky hovädzieho vývaru
- 1 hrnček smotany na šľahanie
- 1 PL nasekaného rozmarínu
- 1 PL nasekaného tymiánu
- 1 PL nasekaného ligurčeka
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- V hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a restujte, kým nie je mäkká a priesvitná, asi 5 minút.
- Pridajte cesnak a restujte ďalšiu minútu, kým nie je voňavý.
- Vložte bravčové mäso a restujte ho zo všetkých strán, kým nie je zo všetkých strán hnedé, asi 5 minút.
- Prilejte biele víno a priveďte ho do varu. Znížte oheň a duste, kým sa víno nevyvarí, asi 5 minút.
- Vlejte hovädzí vývar a priveďte ho do varu. Opäť znížte oheň a duste, kým mäso nie je mäkké, asi 1 hodinu.
- Vmiešajte smotanu, rozmarín, tymián, ligurček, soľ a korenie. Duste ešte 5 minút, kým sa omáčka nezhustne.