Bravčová krkovica na smotane

Bravčová krkovica na smotane

Každé mäso získa úplne nový rozmer keď ho zalejete omáčkou. A táto smotanová s bylinkami je jednoznačne stávka na istotu.

Ingrediencie

  • 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 veľká biela cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 4 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 1/2 hrnčeka bieleho vína
  • 2 hrnčeky hovädzieho vývaru
  • 1 hrnček smotany na šľahanie
  • 1 PL nasekaného rozmarínu
  • 1 PL nasekaného tymiánu
  • 1 PL nasekaného ligurčeka
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. V hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a restujte, kým nie je mäkká a priesvitná, asi 5 minút.
  2. Pridajte cesnak a restujte ďalšiu minútu, kým nie je voňavý.
  3. Vložte bravčové mäso a restujte ho zo všetkých strán, kým nie je zo všetkých strán hnedé, asi 5 minút.
  4. Prilejte biele víno a priveďte ho do varu. Znížte oheň a duste, kým sa víno nevyvarí, asi 5 minút.
  5. Vlejte hovädzí vývar a priveďte ho do varu. Opäť znížte oheň a duste, kým mäso nie je mäkké, asi 1 hodinu.
  6. Vmiešajte smotanu, rozmarín, tymián, ligurček, soľ a korenie. Duste ešte 5 minút, kým sa omáčka nezhustne.
Bravčová krkovica na smotanovej omáčke s hráškom
Zdroj: tastesbetterfromscratch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.