Grilované kúsky mäsa doplnené ľahko pálivým dipom. Tento recept na bravčovú krkovicu si zamiluje každý, kto má rád ázijskú kuchyňu.
Ingrediencie
- 1 kg bravčovej krkovice nakrájanej na hrubšie plátky
- 4 PL cukru
- 4 PL rybie omáčky
- 3 PL sójovej omáčky
- 4 PL limetkovej šťavy
- 2 PL jemne nasekané šalotky
- 1 PL nakrájaného čerstvého koriandra
- 1 PL chilli vločiek
Postup
- Zmiešajte v mise 2 lyžice cukru, 3 lyžice rybej omáčky, pol lyžice chilli vločiek a 2 lyžice limetkovej šťavy
- Vložte plátky mäsa, premiešajte a nechajte 2-6 hodín marinovať v chladničke
- Zvyšok chilli vločiek, sójovej omáčky, rybej omáčky a cukru zmiešajte so šalotkou a koriandrom a nechajte v miske, ktorá sa hodí na servírovanie
- Mäso vyberte z chladničky, zľahka utrite papierovými obrúskami a pečte niekoľko minút na panvici alebo grile
- Servírujte s čerstvou zeleninou a dipom
- Podávajte s ryžou, rezancami alebo opečenou bagetkou