Francúzsky zelerový šalát s majonézou

Francúzsky zelerový šalát s majonézou

Používať lokálnu zeleninu je pre francúzsku kuchyňu typické. Tento luxusný šalát sa dá z čerstvých a miestnych zdrojov ľahko pripraviť aj u nás.

Ingrediencie

  • 4 PL majonézy
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL dijónskej horčice
  • 1 buľva zeleru
  • 1 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 PL nakrájaných kapary
  • 2 kyslé uhorky

Postup

  • Majonézu, šťavu z citróna, horčicu a soľ dobre premiešajte
  • Zeler nastrúhajte na hrubom strúhadle, uhorky nakrájajte na plátky
  • V mise zmiešajte zeler, kapary a uhorky, pridajte majonézovú zálievku a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou
Zelerový šalát v bielej miske premiešavaný vidličkou a lyžicou
Zdroj: pinchandswirl.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.