Napriek tomu, že nájdete recepty, ktoré obsahujú vajcia, tradične táto prísada nie je zahrnutá. Pridaním vajec si uľahčíte prácu s cestom, ktoré bude vláčnejšie a pôjde lepšie tvarovať do už spomínaných mesiačikov.
Ingrediencie
- Hladkú múku 150g
- Maslo 100g
- Lúpané mandle alebo vlašské orechy 60g
- Vanilkový cukor 2 vrecká
- Žĺtky 2ks
- Múčkový cukor na posyp/obalenie
- Štipka soli
Postup
- Vložte maslo a múku do misy, kde ich riadne zmiešajte.
- Potom pridajte mleté/drvené orechy, vanilkový cukor, soľ a žĺtky a robotom, alebo rukami vypracujte cesto.
- Cesto rozdeľte na 4 kusy, ktoré vytvarujete do valčekov, ktoré zabaľte do potravinárskej fólie.
- Vložte aspoň na hodinu, najdlhšie však na dva dni, do chladničky.
- Predhrejte si rúru na 180 ° C, vyberte valčeky cesta z chladničky.
- Valčeky nakrájajte na menšie kúsky, tvarujte do polmesiačikov-rohlíčkov, ktorými vykladáte papier na pečenie.
- Rožky pečte približne 11-12 minút, kým nezozlátnu.
- Po upečení nechajte rožky 2-3 minúty chladnúť a medzitým si pripravte práškový cukor na obalenie.
- Ešte teplé rožteky obaľte v cukre a máme hotovo.
- Vychladnuté rožteky skladujte v chladnom prostredí, kde vydržia až niekoľko týždňov.