Klasické vanilkové rožteky s vajcami

Klasické vanilkové rožteky s vajcami

Napriek tomu, že nájdete recepty, ktoré obsahujú vajcia, tradične táto prísada nie je zahrnutá. Pridaním vajec si uľahčíte prácu s cestom, ktoré bude vláčnejšie a pôjde lepšie tvarovať do už spomínaných mesiačikov.

Ingrediencie

  • Hladkú múku 150g
  • Maslo 100g
  • Lúpané mandle alebo vlašské orechy 60g
  • Vanilkový cukor 2 vrecká
  • Žĺtky 2ks
  • Múčkový cukor na posyp/obalenie
  • Štipka soli

Postup

  • Vložte maslo a múku do misy, kde ich riadne zmiešajte.
  • Potom pridajte mleté/drvené orechy, vanilkový cukor, soľ a žĺtky a robotom, alebo rukami vypracujte cesto.
  • Cesto rozdeľte na 4 kusy, ktoré vytvarujete do valčekov, ktoré zabaľte do potravinárskej fólie.
  • Vložte aspoň na hodinu, najdlhšie však na dva dni, do chladničky.
  • Predhrejte si rúru na 180 ° C, vyberte valčeky cesta z chladničky.
  • Valčeky nakrájajte na menšie kúsky, tvarujte do polmesiačikov-rohlíčkov, ktorými vykladáte papier na pečenie.
  • Rožky pečte približne 11-12 minút, kým nezozlátnu.
  • Po upečení nechajte rožky 2-3 minúty chladnúť a medzitým si pripravte práškový cukor na obalenie.
  • Ešte teplé rožteky obaľte v cukre a máme hotovo.
  • Vychladnuté rožteky skladujte v chladnom prostredí, kde vydržia až niekoľko týždňov.
Rožky posypané cukrom
Zdroj: pixabay.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.