Bezvaječné rožky s vlašskými orechmi

Bezvaječné rožky s vlašskými orechmi

Druh tohto pečiva vďačí za dvoch krehkosť práve obsahu masla a neprítomnosti vajíčka. Jedná sa o tzv. sušienku s orechmi a vanilkovým cukrom, ktorý si môžete buď kúpiť v obchode, alebo jednoducho pripraviť sami (viac sa dozviete nižšie).

Ingrediencie

  • Hladkú múku 280g
  • Múčkový cukor 40g
  • Mleté vlašské orechy 80g
  • Maslo 200g
  • Vanilkový cukor 2 vrecká
  • Citrónovú kôru
  • Múčkový cukor na posyp/obalenie

Post u p

  • Vložte všetky ingrediencie do veľkej misy a zmiešajte tak, aby sa všetky dobre prepojili.
  • Malo by vám vzniknúť hladké cesto.
  • Toto cesto potom vytvarujte do tvaru valčeka s priemerom asi 3-4 cm a zabaľte do plastovej potravinárskej fólie.
  • Nechajte oddýchnuť v chladničke aspoň na hodinu, či dve.
  • Predhrejte si rúru na 180°C.
  • Valček cesta nakrájajte na malé kúsky, z ktorých vytvarujte malé rožky.
  • Rožky pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Jednotlivé várky vanilkových rožkov pečte 12-15 minút (v závislosti od veľkosti rožkov), alebo než začnú zlátnuť.
  • V čase pečenia si zmiešajte práškový cukor s vanilkovým cukrom (návod na vlastný vanilkový cukor nižšie).
  • Hotové a ešte teplé rožky, dve minúty po vybratí z rúry, obaľte v nami zmiešanej cukrovej zmesi.
  • Obalené rožteky nechajte ešte úplne vychladnúť a potom sú pripravené na servírovanie.
  • A čo je super – v chladnom prostredí vydrží čerstvé niekoľko týždňov.
Vianočné rohlíčky v cukre
Zdroj: pixabay.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.