Mandľové rožteky

Mandľové rožteky

Tradične sa vanilkové rožteky vyrábajú z mletých vlašských orechov, ktoré sú príčinou vlhkej a lahodne rozpadajúcej sa textúry. Je však možné použiť aj mleté mandle. Práve mandľové vanilkové rožteky sú svetlejšie so zamatovejšou chuťou.

Ingrediencie

  • 1 hrnček masla, izbové teploty
  • 2/3 hrnčeka cukru
  • 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
  • 1 čajovú lyžičku mandľového extraktu
  • 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1 hrnček mandľovej múky (možno použiť mleté mandle)
  • ¼ hrnčeka práškového cukru na posyp/obalenie

Postup

  • Zmiešajte maslo s cukrom, pridajte extrakt z vanilky, extrakt z mandlí a premiešajte.
  • Potom pridajte hladkú múku s mandľovou múkou/mandľami.
  • Zmiešanú zmes vytvarujte do valčeka, ktorý zabaľte do potravinárskej fólie.
  • Dajte odpočinúť do chladničky na aspoň 2 hodiny.
  • Uležané cesto nakrájajte na malé kúsky, z ktorých následne tvarujte rožky.
  • Rožky pokladajte na papier na pečenie a potom pečte na 180 °C po dobu 15-20 minút, alebo dozlatista.
  • Rožky vyberte z rúry a nechajte 2-3 minúty odležať.
  • Ešte teplé obaľte v cukre a hotové skladujte v chladnom prostredí.
Vyskladané rožky so škoricou
Zdroj: pixabay.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.