Polomáčané mandľovo-vanilkové rožteky

Polomáčané mandľovo-vanilkové rožteky

Populárnym receptom v mnohých európskych krajinách sú práve vanilkové rožky, ktoré majú mnoho variantov. V Nemecku sú rožky, známe ako „Vanillekipferl“, pečené s mletými mandľami a nakoniec polomáčané v čokoláde. A my si ich teraz tiež skúsime.

Ingrediencie

  • 1 hrnček (250 ml) masla izbovej teploty
  • ¾ hrnčeka (180 ml) práškového cukru
  • ¼ hrnčeka (60 ml) kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička (5 ml) mandľového alebo vanilkového extraktu
  • 1 a ½ (375 ml) hladkej múky
  • ¾ hrnčeka (180 ml) mandľovej múky
  • ¼ čajovej lyžičky soli
  • 300g mliečnej čokolády

Postup

  • Zmiešajte maslo, ¼ šálky (60 ml) práškového cukru, kryštálový cukor a mandľový alebo vanilkový extrakt.
  • V ďalšej miske rozšľahajte múku a soľ, pridajte zmes múky do zmesi masla.
  • Miešajte, kým nevznikne cesto.
  • Polievkovou lyžicou naberajte po kúskoch cesto a tvarujeme do polmesiačikov – rožkov, pričom konce mierne zužujte.
  • Rožky vykladajte plech vyložený papierom na pečenie s rozostupom 1 palca.
  • Nechajte chladiť po dobu 45 minút.
  • Predhrejte si rúru na 180°C.
  • Rožte pečte po dobu 12-14 minút, alebo dozlatista.
  • Úplne vychladnuté rohlíčky ponorte z polovice do rozpustenej čokolády a vracajte späť na plech, aby čokoláda stuhla.
  • Môžete tiež vložiť na 5 minút do chladničky.
  • Nakoniec pomocou sitka posypte práškovým cukrom zvyšnú polovicu rožka.
  • Rožky skladujte na chladnom mieste.
Polomáčané rožky v debničke
Zdroj: redbook.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.