Populárnym receptom v mnohých európskych krajinách sú práve vanilkové rožky, ktoré majú mnoho variantov. V Nemecku sú rožky, známe ako „Vanillekipferl“, pečené s mletými mandľami a nakoniec polomáčané v čokoláde. A my si ich teraz tiež skúsime.
Ingrediencie
- 1 hrnček (250 ml) masla izbovej teploty
- ¾ hrnčeka (180 ml) práškového cukru
- ¼ hrnčeka (60 ml) kryštálového cukru
- 1 čajová lyžička (5 ml) mandľového alebo vanilkového extraktu
- 1 a ½ (375 ml) hladkej múky
- ¾ hrnčeka (180 ml) mandľovej múky
- ¼ čajovej lyžičky soli
- 300g mliečnej čokolády
Postup
- Zmiešajte maslo, ¼ šálky (60 ml) práškového cukru, kryštálový cukor a mandľový alebo vanilkový extrakt.
- V ďalšej miske rozšľahajte múku a soľ, pridajte zmes múky do zmesi masla.
- Miešajte, kým nevznikne cesto.
- Polievkovou lyžicou naberajte po kúskoch cesto a tvarujeme do polmesiačikov – rožkov, pričom konce mierne zužujte.
- Rožky vykladajte plech vyložený papierom na pečenie s rozostupom 1 palca.
- Nechajte chladiť po dobu 45 minút.
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Rožte pečte po dobu 12-14 minút, alebo dozlatista.
- Úplne vychladnuté rohlíčky ponorte z polovice do rozpustenej čokolády a vracajte späť na plech, aby čokoláda stuhla.
- Môžete tiež vložiť na 5 minút do chladničky.
- Nakoniec pomocou sitka posypte práškovým cukrom zvyšnú polovicu rožka.
- Rožky skladujte na chladnom mieste.