Rožky s vanilkou a cream cheese

Rožky s vanilkou a cream cheese

Chcete zmenu? Alebo len radi skúšate nové veci? Tak práve pre vás je tu recept na vanilkové rožteky, vylepšené o cream cheese alebo „smotanový syr“, vďaka ktorým sa vaše vanilkové rožteky stanú nádherne smotanové.

Ingrediencie

  • 3 a ½ hrnčeka hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 hrnček masla
  • 8 lyžíc cream cheese
  • 2 hrnčeky kryštálového cukru
  • 1 veľké vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • ¼ lyžičky mandľového extraktu

TIP: Môžete navyše pridať – drvené mandle, orechy na ozdobu alebo drvenú čokoládu.

Postup

  • Zmiešajte múku s práškom do pečiva v jednej mise.
  • V mise druhej zmiešajte maslo, smotanový syr, pridajte cukor a miešajte, kým zmes nebude nadýchaná.
  • Ďalej pridajte vajcia, vanilkový extrakt a mandľový extrakt.
  • Postupne vmiešajte zmes s múkou, až vznikne cesto.
  • Cesto dajte vychladiť aspoň na 1 hodinu, aby bolo tuhé.
  • Vychladnuté cesto nakrájajte na malé kúsky, ktoré vytvarujte do polmesiačikov a konce zľahka zužte.
  • Vzniknuté rožteky vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút alebo dozlatista.
  • Hotové rožteky môžete ešte podľa chuti ozdobiť čokoládou, drvenými mandľami alebo podávajte čisto bez zdobenia.
Rožky s cukrom a ozdobami
Zdroj: pixabay.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.