Chcete zmenu? Alebo len radi skúšate nové veci? Tak práve pre vás je tu recept na vanilkové rožteky, vylepšené o cream cheese alebo „smotanový syr“, vďaka ktorým sa vaše vanilkové rožteky stanú nádherne smotanové.
Ingrediencie
- 3 a ½ hrnčeka hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 hrnček masla
- 8 lyžíc cream cheese
- 2 hrnčeky kryštálového cukru
- 1 veľké vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- ¼ lyžičky mandľového extraktu
TIP: Môžete navyše pridať – drvené mandle, orechy na ozdobu alebo drvenú čokoládu.
Postup
- Zmiešajte múku s práškom do pečiva v jednej mise.
- V mise druhej zmiešajte maslo, smotanový syr, pridajte cukor a miešajte, kým zmes nebude nadýchaná.
- Ďalej pridajte vajcia, vanilkový extrakt a mandľový extrakt.
- Postupne vmiešajte zmes s múkou, až vznikne cesto.
- Cesto dajte vychladiť aspoň na 1 hodinu, aby bolo tuhé.
- Vychladnuté cesto nakrájajte na malé kúsky, ktoré vytvarujte do polmesiačikov a konce zľahka zužte.
- Vzniknuté rožteky vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút alebo dozlatista.
- Hotové rožteky môžete ešte podľa chuti ozdobiť čokoládou, drvenými mandľami alebo podávajte čisto bez zdobenia.