Bôčková roláda s brusnicami

Bôčková roláda s brusnicami

Pokiaľ v mäsiarstve narazíte na vyšší kus bravčového bôčika, neváhajte a skúste tento recept. Ide o obdobu talianskej Porchetty – niekoľkonásobne lacnejšie, ale chuťovo úplne dokonalý.

Ingrediencie

  • 2 kg bravčového bôčika bez kosti
  • 2 PL feniklových semienok
  • 80 g sušených brusníc
  • ½ ČL soli
  • 1 ½ PL oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL chilli vločiek
  • ¼ ČL rozmarínu
  • 5 lístkov sušenej šalvie

Postup

  1. Semienka feniklu osmažte na sucho v panvici na miernom plameni kým sa nerozvonia, zhruba 2 minúty
  2. Rozmixujte dohladka korenie, bylinky, osmažené feniklové semienka, soľ, olej, brusnice a cesnak
  3. Bravčový bok umyte a osušte a pozdĺžne ho rozrežte takmer do konca. 2-3 cm mäsa nechajte neporušené
  4. Plát mäsa dôkladne potrite brusnicovou pastou
  5. Zrolujte ho tak, že koža zostane na povrchu a obmotajte kuchynským povrázkom
  6. Nechajte odpočinúť v chladničke minimálne hodinu
  7. Rúru predhrejte na 200 ° a bravčový bok v pekáčiku pečte 30 minút
  8. Potom znížte teplotu na 180 ° a pečte ďalšiu hodinu a pol až dve hodiny
  9. Mäso vyberte z rúry a nechajte ho ešte 10 minút dôjsť pod alobalom, až potom opatrne krájajte na plátky
  10. Podávajte so zemiakovou kašou alebo so šťouchanými zemiakmi
bôčiková roláda s brusnicami na plechu
Zdroj: kitchenstories.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.