Bravčový bôčik pečený s kapustou

Bravčový bôčik pečený s kapustou

Skúste knedlo bravo trošku inak. Obľúbená klasika slovenskej kuchyne je s pečeným bôčikom oveľa zaujímavejšia a recept je veľmi jednoduchý

Ingrediencie

  • 1,5 kg bravčového bôčika
  • 2 PL soli
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 1 PL rasce
  • 1 PL cukru
  • 1 PL sušeného cesnaku
  • 1PL oleja

Postup

  1. Bôčik umyte, osušte a nakrájajte na plátky
  2. Olej zmiešajte so soľou a cesnakom, potrite ním mäso a nechajte aspoň hodinu oddýchnuť v chladničke
  3. Cibuľu rozkrájajte na polkolieska
  4. Na dno pekáčika rozprestrite kapustu, poprášte ju rascou a cukrom
  5. Pridajte cibuľu a na nej rozložte mäso
  6. Ľahko podlejte vodou
  7. Pečte 60 minút v rúre predhriatej na 180°
  8. Počas pečenia podlievajte vodou alebo výpekom
  9. Podávajte so zemiakovou knedľou a vyprážanou cibuľkou
Plátky pečeného bravčového boku, s kapustou a zemiakovými knedľami servírované na bielom tanieri
Zdroj: tofoodwithlove.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.