Slivkové knedle z tvarohového cesta, do ktorého sú pridané zemiaky. Prekvapivá kombinácia, ktorú musíte vyskúšať.
Ingrediencie
- 200 g zemiakov
- 250 g mäkkého tvarohu
- 300 g hrubej múky
- 1 vajce
- štipka soli
- 20 – 30 kusov sliviek
Postup
- Zemiaky uvarte v šupke a nechajte vychladnúť
- Olúpte ich a postrúhajte na jemnom strúhadle
- Pridajte soľ, múku, vajcia a tvaroh a vypracujte hladké cesto
- Z cesta vyvaľkajte valček s priemerom zhruba päť centimetrov
- Rozkrájajte ho na plátky
- Každý plátok roztlačte, vložte doňho slivku a obaľte ju cestom
- Vložte do vriacej osolenej vody a varte 7-8 minút, kým knedle nevyplávajú na hladinu