Knedle z tvarohového cesta nemusíte zakaždým plniť ovocím. Vytvarujte z cesta menšie guličky, po uvarení obaľte v strúhanke a dobrota je na svete. Pre úplnú dokonalosť prelejte čučoriedkovou omáčkou.
Ingrediencie
- 350 g tvarohu
- 200 g strúhanky
- 2 vajcia
- 100 g masla
- 2 PL práškového cukru
- 500 g čučoriedok
- 2 dcl mlieka
- 2 PL kryštálového cukru
- 3 ČL zemiakového škrobu
Postup
- Z polovice strúhanky, polovice zmäknutého masla, vajec, tvarohu a práškového cukru vypracujte cesto
- Vytvorte malé knedličky
- Vložte ich do hrnca s vriacou vodou a nechajte na miernom plameni variť zhruba 10 minút
- Na panvici rozohrejte zvyšné maslo a nasypte naň strúhanku
- Za stáleho miešania ju opečte dozlatista
- Do menšieho hrnca dajte čučoriedky a kryštálový cukor, podlejte vodou a na miernom plameni nechajte ovocie rozvariť.
- Potom prilejte mlieko, prisypte škrob a krátko povarte
- Hotové knedličky obaľte zo všetkých strán v strúhanke a servírujte preliate omáčkou z čučoriedok