Cícerový falafel sa podáva vo forme placiek alebo guličiek, ktoré sú chrumkavé na povrchu a mäkké vo vnútri. Pripravte si ich doma podľa jednoduchého receptu.
Ingrediencie
- 4 PL slnečnicového oleja
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 plechovka cíceru
- 1 ČL mletej rímskej rasce
- 1 ČL koriandra
- 2 ČL petržlenovej vňate
- 1 vajce
- soľ
- korenie
Postup
- Cibuľu aj cesnak pokrájajte nadrobno
- Osmažte ich dozlatista na pol lyžicu oleja
- Do misky vložte zliatu cícer a roztlačte ju vidličkou
- Pridajte korenie, vajcia, osmaženú cibuľu a cesnak, korenie a soľ a všetko riadne premiešajte
- Vytvarujte 6 – 8 placiek
- Rozpáľte na panvici zvyšný olej a na miernom plameni opekajte placky zhruba tri minúty z každej strany
- Podávajte teplé alebo studené, s ryžou a omáčkou, s cestovinami, s dipom alebo ich použite ako ingredienciu do niektorého z ďalších receptov