Nechajte sa uniesť na Stredný východ. Tento recept na falafel magicky snúbi sladkosť hrášku s pikantnou chuťou šalátu tzaziky a očaruje vás ako hviezdne nebo nad púšťou.
Ingrediencie
- 1 vrecko mrazeného hrášku
- 1 šalotka
- ½ póru
- 2 ČL petržlenovej vňate
- 1 ČL rozmarínu
- 1 ČL drvenej rímskej rasce
- 1 ČL koriandra
- soľ
- korenie
- 3 PL hladkej múky
- 1 PL oleja
- 1 veľký kelímok jogurtu
- 1 uhorka
- 2 PL kôpru
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 balenie pita chleba
- 1 červená cibuľa
Postup
- Hrášok nechajte pri izbovej teplote rozmraziť v miske
- Medzitým olúpte šalotku a nakrájajte ju nadrobno, pór nakrájajte na polkolieska
- Hrášok, zeleninu, petržlen a rozmarín rozmixujte dohladka
- Zmiešajte s múkou, soľou a korením
- Nechajte v chladničke asi 30 minút oddýchnuť
- Medzitým si pripravte tzaziky
- Uhorku olúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle
- Nechajte odkvapkať v site alebo prebytočnú tekutinu vytlačte
- Zmiešajte s roztlačeným cesnakom, jogurtom, kôprom a soľou
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej
- Z cesta tvorte guličky a pečte ich v panvici 2-3 minúty z jednej a potom z druhej strany
- Pita chleba rozrežte, naplňte guličkami falafelu, tzaziky a červenou cibuľou pokrájanou na plátky