Strukoviny a zelenina sú základným kameňom indickej kuchyne. Rovnako ako táto tradičná polievka z červenej šošovky so zázvorom. Zabýva sa aj u Vás doma?
Ingrediencie
- 150 g červené šošovky
- 2 červené cibule
- 3 stonky stopkového zeleru
- 3 mrkvy
- 1 zemiaka
- 1 l zeleninového vývaru/vody + 1 kocka zeleninového bujónu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 plátky zázvoru
- malá plecohvka paradajkového pretlaku
- 3 PL olivového oleja
- 1 PL karí korenie
- soľ, korenie
- koriander na ozdobu
Postup
- V hrnci s rozpáleným olejom opečte nadrobno nakrájanú cibuľu
- Pridajte nakrájanú mrkvu a stonky zeleru a orestujte
- Zasypte korením, nadrobno nasekaným cesnakom a zázvorom
- Pridajte paradajkový pretlak a premiešajte
- Zalejte vývarom alebo vodou s bujónom
- Do polievky prisypte nakrájané zemiaky a šošovku
- Varte kým zemiaky nezmäknú
- Dochuťte soľou a korením
- Servírujte ozdobené čerstvým koriandrom