Harira – korenená a hustá polievka z Maroka

Harira – korenená a hustá polievka z Maroka

Tradičná marocká polievka z červenej šošovky s kurkumou as cícerom dýcha africkou exotikou

Ingrediencie

  • 150 g jahňacieho alebo hovädzieho mäsa
  • 50 g červené šošovky
  • 1 plechovka cíceru
  • 80 g stopkového zeleru
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • zväzok petržlenovej vňate
  • 1 malý paradajkový pretlak
  • 5 PL rezancov do polievky
  • ½ ČL sušeného zázvoru
  • ½ ČL kurkumy
  • ½ ČL rímskej rasce
  • vetvička koriandra
  • soľ

Postup

  1. V hrnci rozohrejte olivový olej
  2. Orestujte na ňom najemno nasekanú cibuľu a na kocky nakrájané mäso
  3. Zasypte korením, pridajte pretlak a krátko opražte
  4. Pridajte nakrájaný stopkový zeler, nasekanú petržlenovú vňať, paradajky, zliatu cícer a červenú šošovku
  5. Zalejte vodou tak aby boli suroviny ponorené
  6. Varte kým mäso nezmäkne
  7. Prisypte polievkové rezance a znova krátko povarte
  8. Pokiaľ je potrebné polievku zahustiť, vsypte lyžicu hladkej múky a prevarte
  9. Dochuťte soľou a podávajte ozdobené koriandrom
šošovková polievka ozdobená koriandrom v modrej miske
Zdroj: acedarspoon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.