Pôvodný recept na polievku z červenej šošovky a paradajok získa úplne nový rozmer, keď ho obohatíte kúskom údeniny. Polievka potom pokojne nahradí hlavné jedlo.
Ingrediencie
- 200 g červené šošovky
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 stonka stopkového zeleru
- ½ plechovky krájaných paradajok
- 500 ml vývaru
- 200 g vínnej klobásy
- 2 PL hladkej múky
- soľ, korenie
- ½ ČL rímskej rasce
- ½ ČL kurkumy
- štipka mletého chilli
Postup
- Na olivovom oleji osmažte cibuľu, mrkvu a stopkový zeler
- Prisypte šošovku a krátko orestujte
- Pridajte nasekaný cesnak a korenie
- Zalejte paradajkami z plechovky a vývarom
- Varte kým šošovka nezmäkne
- Ak je polievka príliš hustá, dolejte vodu
- Vínnu klobásu rozkrájajte ostrým nožom na silnejšie kolieska
- Obaľte ich v hladkej múke az oboch strán osmažte v panvici na oleji
- Polievku servírujte v miskách uprostred ozdobenú niekoľkými kolieskami klobásy