Bavorská šošovicová polievka s klobásou

Bavorská šošovicová polievka s klobásou

Pôvodný recept na polievku z červenej šošovky a paradajok získa úplne nový rozmer, keď ho obohatíte kúskom údeniny. Polievka potom pokojne nahradí hlavné jedlo.

Ingrediencie

  • 200 g červené šošovky
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 stonka stopkového zeleru
  • ½ plechovky krájaných paradajok
  • 500 ml vývaru
  • 200 g vínnej klobásy
  • 2 PL hladkej múky
  • soľ, korenie
  • ½ ČL rímskej rasce
  • ½ ČL kurkumy
  • štipka mletého chilli

Postup

  1. Na olivovom oleji osmažte cibuľu, mrkvu a stopkový zeler
  2. Prisypte šošovku a krátko orestujte
  3. Pridajte nasekaný cesnak a korenie
  4. Zalejte paradajkami z plechovky a vývarom
  5. Varte kým šošovka nezmäkne
  6. Ak je polievka príliš hustá, dolejte vodu
  7. Vínnu klobásu rozkrájajte ostrým nožom na silnejšie kolieska
  8. Obaľte ich v hladkej múke az oboch strán osmažte v panvici na oleji
  9. Polievku servírujte v miskách uprostred ozdobenú niekoľkými kolieskami klobásy
rozmixovaná polievka z červenej šošovky ozdobená klobásou a šalviou v hranatej miske
Zdroj: honestcooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.