Tvarohová nátierka s nivou

Tvarohová nátierka s nivou

Jemnosť tvarohu a výrazná chuť nivy sa v tejto nátierke výborne dopĺňajú.

INGREDIENCIA

  • pol vaničky obľúbeného tvarohu
  • množstvo nivy podľa nášho uváženia – vhodné minimálne 100 g
  • maslo cca 50 g
  • 1 cibuľa
  • strúčik cesnaku
  • korenie, soľ, chilli podľa chuti, prípadne mletá paprika

POSTUP

  1. V miske zmiešame tvaroh a maslo, pokiaľ bude treba, použite metličky.
  2. Pridáme vopred nastrúhanú nivu a na drobno nakrájanú cibuľu.
  3. Vmiešame roztlačený strúčik cesnaku.
  4. Dochutíme podľa potreby soľou, čiernym korením a zvoleným korením. Všeobecne platí – čím viac dáme do nátierky nivy, tým menej by sme mali soliť – samotná niva je dosť slaná.

Servírujeme na obľúbené pečivo, ozdobiť môžeme zeleninou (cherry paradajky, nakladané uhorky) alebo napríklad vlašskými orieškami.

Tvarohová nátierka z nivy v sklenenej mise, ozdobená vlašskými orechmi
Zdroj: trixicooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.