Šalát s bylinkovým hermelínom

Šalát s bylinkovým hermelínom

Nie každý má chuť na Silvestra na nátierky a jednohubky, pokiaľ patríte k ľuďom vyhľadávajúcim odľahčenú stravu, tak tento šalát je skvelá voľba.

INGREDIENCIA

  • minimálne 2 hermelíny
  • rukola
  • paradajky
  • červená cibuľa
  • toastový chlieb na krutóny
  • hrsť vlašských orechov
  • maslo
  • soľ. korenie, obľúbené šalátové korenie (oregáno, tymian, bazalka)
  • olivový olej, ocot balsamico
  • voliteľný: cesnak

Množstvo surovín záleží na našej preferencii – či chceme šalát viac zeleninový alebo syrový.

POSTUP

  1. Aby sme samotnú prípravu urýchlili, spracujeme najskôr ingrediencie, ktoré potrebujú tepelnú úpravu.
  2. Na masle opražíme na kocky nakrájaný chlieb. Vyprážame tak dlho, aby sme dosiahli chrumkavosť podľa vlastnej preferencie. Na panvičku môžeme pridať aj cesnak nakrájaný na tenké prúžky.
  3. Akonáhle máme hotovo, necháme chladnúť a počas toho pripravíme ostatné suroviny. Paradajky a červenú cibuľu nakrájame na drobno, zmiešame a dochutíme soľou a korením.
  4. Svoju pozornosť presunieme k hermelínom. Od plesne oddelíme krémovú časť, ktorú v miske zmiešame s vybranými bylinkami.
  5. Rukolu a orechy pridávame až pri servírovaní.

Všetko servírujeme spoločne na jednom tanieri – nakrájanú zeleninu a čerstvú rukolu, hermelínovú pastu (môžeme rozdeliť na menšie kúsky pomocou lyžičky), všetko posypané vlašskými orechmi a pokvapkané olivovým olejom a balzamicom.

S ingredienciami sa dá tiež trochu experimentovať – môžeme pridať avokádo, rôzne semienka či rôzne druhy šalátu.

Zeleninový šalát so semienkami a syrom na čiernom tanieri
Zdroj: photodune.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.