Džem je síce redší, ale zato má kúsky bobúľ. Alebo by ste radšej chceli marmeládu? Stačí rozmixovať a trošku viac nechať zhustnúť.
INGREDIENCIA:
- 1000 g bobúľ rakytníka
- 3-4 lyžičky citrusového pektínu
- 500 g cukru
- 75 ml vody
POSTUP:
- Bobule si umyjeme, dáme do hrnca spolu s vodou a varíme do zmäknutia (trvá to asi 5 minút).
- Potom ich roztlačíme alebo rozmixujeme tyčovým mixérom podľa požadovanej štruktúry.
- Pridáme pektín zmiešaný s rovnakým množstvom cukru a povaríme ešte 5 minút.
- Následne pridáme zvyšok cukru a povaríme do zhustnutia.
- Džem nalievame do vysterilizovaných pohárov a skladáme hore dnom (necháme to do vychladnutia).