Džem alebo marmeláda z rakytníka

Džem alebo marmeláda z rakytníka

Džem je síce redší, ale zato má kúsky bobúľ. Alebo by ste radšej chceli marmeládu? Stačí rozmixovať a trošku viac nechať zhustnúť.

INGREDIENCIA:

  • 1000 g bobúľ rakytníka
  • 3-4 lyžičky citrusového pektínu
  • 500 g cukru
  • 75 ml vody

POSTUP:

  • Bobule si umyjeme, dáme do hrnca spolu s vodou a varíme do zmäknutia (trvá to asi 5 minút).
  • Potom ich roztlačíme alebo rozmixujeme tyčovým mixérom podľa požadovanej štruktúry.
  • Pridáme pektín zmiešaný s rovnakým množstvom cukru a povaríme ešte 5 minút.
  • Následne pridáme zvyšok cukru a povaríme do zhustnutia.
  • Džem nalievame do vysterilizovaných pohárov a skladáme hore dnom (necháme to do vychladnutia).
Džem alebo marmeláda z rakytníka.
lavaca.ru

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.