Chutí vám brownie? Jedná sa o múčnik, ktorý k nám prišiel až zo Spojených štátov .
Používa sa trené cesto s múkou a kakaom.
Obohaťte múčnik ešte o karamel a vznikne vám obľúbené karamelové vianočné pečivo.
INGREDIENCIA NA BROWNIE
- 3/4 kocky masla
- 1 a 1/2 hrnčeka cukru
- 1/2 hrnčeka kakaového prášku
- 4 vajcia
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 3/4 hrnčeka hladkej múky
- 1/2 lyžičky soli
INGREDIENCIA NA KARAMEL
- 1 hrnček cukru
- 1/4 hrnčeka vody
- 4 lyžice masla
- 1/4 hrnčeka smotany
- morská soľ
POSTUP NA BROWNIE
- Predhrejte si rúru na 180 °C a vyložte si menší plech štvorcového tvaru papierom na pečenie.
- V panvici si na miernom ohni rozpustite maslo.
- Zmiešajte si v miske rozpustené maslo, kakaový prášok a cukor. Postupne do tejto zmesi primiešajte vajcia a vanilkový extrakt.
- V ďalšej miske zmiešajte múku so soľou a pridajte kakaovú sme s cukrom, vajcom a vanilkovým extraktom.
- Cesto dajte na plech a pečte v predhriatej rúre zhruba 35 až 40 minút. Potom nechajte brownie vychladnúť.
POSTUP NA KARAMEL
- Do malého hrnca dajte cukor a vodu. Varte cukor na miernom ohni a miešajte ho drevenou vareškou. Zmes za stáleho miešania priveďte do varu. Potom zvýšte teplotu, prestaňte miešať a varte zmes dovtedy, kým nebude zlatá.
- Hrniec odstavte a zamiešajte do zmesi maslo a smotanu. Zmes bude trochu prskať, tak si dajte pozor.
- Potom nechajte karamel vychladnúť. Akonáhle začne hustnúť, polejte ním vychladené brownie.
- Posypte brownie morskou soľou a nechajte múčnik aspoň 20 minút odstáť, než ho začnete krájať.