A máme tu ďalšie obľúbené vianočné pečivo . Karamelové rožky sú v podstate obmenou vanilkových rožkov.
Karamelové rožky patria medzi vianočné pečivo z karamelového salka.
Ak si chcete pripraviť aj tradičné vanilkové rožteky, postupujte podľa nášho receptu .
INGREDIENCIA
- 200 g hladkej múky
- 55 g práškového cukru
- 110 g masla izbovej teploty
- 110 g namletých orechov
- 1 lyžica kakaa
- 2 vajcia (použijete žĺtky)
- citrónová kôra
INGREDIENCIA NA KARAMEL
- 1 plechovka karamelového salka
- 1 celá kocka masla
- čokoládová poleva
POSTUP
- V miske zmiešajte múku, maslo izbovej teploty, práškový cukor, orechy, kakao, žĺtky a citrónovú kôru.
- Vypracujte cesto, ktoré nechajte aspoň 30 minút v chladničke.
- Z cesta vyvaľkajte plát, z ktorého potom vykrajujte rožky. Ak nemáte formičky na rožky, nevadí, je možné vykrajovať aj kolieska či iné tvary.
- Vyložte si plech papierom na pečenie.
- Rúru rozohrejte na 180 °C.
- Rožte potom pečte tak, aby boli dozlatista.
- Medzitým si pripravte karamelovú náplň. Karamelové salko vyšľahajte s maslom tak, aby vznikol hladký krém.
- Pomocou cukrárskeho vrecka krémom ozdobte rožky.
- Po stuhnutí ich ešte namočte v čokoládovej poleve. A máte karamelové vianočné pečivo s čokoládovou polevou.