Kôprová omáčka s vajíčkom

Kôprová omáčka s vajíčkom

Jednoduchá koprovka, ktorú stačí doplniť vajcom a zemiakmi, je ako klenot v slovenskej kuchyni.

INGREDIENCIA:

  • 80 g masla
  • 100 g hladkej múky
  • 20 g cukru
  • ½ litra mlieka
  • 4 dl kyslej smotany
  • čerstvý kôpor
  • soľ
  • korenie
  • ocot
  • vajcia

POSTUP:

  • Z masla a múky si urobte zápražku, zalejte mliekom a vodou (asi 3 hrnčeky).
  • Varte za stáleho miešania 10 minút.
  • Osoľte, okoreňte, pridajte nasekaný kôpor, dochuťte octom, cukrom a nakoniec zjemnite kyslou smotanou.
  • Podávajte s vajcom uvareným natvrdo, volským okom alebo strateným vajcom.
Omáčka s kôprom zahustená smotanou a podávaná s vajcom.
nl.pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.